Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ηλεκτρονικά παιχνίδια





Με τον όρο ηλεκτρονικό παιχνίδι εννοείται οποιοδήποτε παιχνίδι πραγματοποιείται με την χρήση κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής. Αυτή μπορεί να είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα.

Όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν μια μορφή εισόδου δεδομένων από τον χρήστη: πληκτρολόγιο, ποντίκι, joystick, gamepad, οθόνη αφής, κ.α., και μια μορφή εξόδου που ικανοποιεί τις αισθήσεις του παίχτη: οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση, ηχεία και απτική τεχνολογία, μεταξύ άλλων.


                                                       PlayStation 4




Το PlayStation 4 ή PS4 είναι η όγδοης γενιάς κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών από την Sony Computer Entertainment. Ανακοινώθηκε ως ο συνεχιστής του PlayStation 3 κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στις 20 Φεβρουαρίου του 2013. Το PlayStation 4 ανταγωνίζεται με το Wii U της Nintendo και το Xbox One της Microsoft.


Το PlayStation 4 έχει έναν AMD επεξεργαστή βασισμένο γύρω από το x86-64 σύνολο εντολών. Αυτό έχει ως σκοπό να κάνει την ανάπτυξη παιχνιδιών πιο εύκολη, προσελκύοντας μεγαλύτερο εύρος δημιουργών. Αυτές οι αλλαγές δείχνουν την προσπάθεια την Sony να βελτιωθεί μέσω των μαθημάτων που έμαθε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, παραγωγής και κυκλοφορίας του PS3.


Μεταξύ των νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, η Sony σχεδιάζει και το PlayStation App που θα επιτρέπει στους κατόχους PS4 να μετατρέπουν τα smartphone τους και τα tablet τους σε μία δεύτερη οθόνη για να ενισχύσουν τις δυνατότητες του παιχνιδιού.





              Χbox one



Το Xbox One είναι μια κονσόλα παιχνιδιών βίντεο που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Ανακοινώθηκε στις 21 Μαΐου, το 2013, είναι ο διάδοχος του Xbox 360 και η τρίτη κονσόλα στην οικογένεια του Xbox. Ανταγωνίζεται άμεσα με το Playstation της Sony 4 και το Wii της Nintendo U, στο πλαίσιο της όγδοης γενιάς κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.


H κονσόλα διαθέτει μια Ταχεία Μονάδα Επεξεργασίας (APU) χτισμένη γύρω από το σύνολο εντολών x86-64. Το Xbox One δίνει μεγάλη έμφαση για το cloud computing και την ολοκλήρωση της ψυχαγωγίας, προσφέροντας τη δυνατότητα για να επικαλύψει ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα από ένα υπάρχον set-top box με ένα ενισχυμένο οδηγό προγράμματος, το Xbox One προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν και να μοιραστούν στιγμές από τη ζωντανή ροή του παιχνιδιού. Το Χειριστήριο της κονσόλας τελειοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της Xbox 360, με ένα επανασχεδιασμένο D-pad και ενεργοποιεί ικανή να παρέχει κατεύθυνσης απτική ανάδραση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου